Palmier Cycas Revoluta 130 cm

Denumit popular palmierul sago sau sagotierul japonez, Cycas este o planta foarte interesanta, apreciata in intreaga lume.

Cycas este un palmier ce se adapteaza foarte bine in spatiile office luminoase.

Inaltimea plantei: 130 cm

Diametru ghiveci: 40 cm

1.999,00 RON
cu TVA
disponibil la comanda in 7-10 zile
Lista dorinte
Produse asemanatoare
Descriere

Astazi exista in jur de 10 specii de cycade. Cel mai cunoscut este Cycas revoluta sau Sagotierul japonez, desi acesta nu se incadreaza in categoria palmierilor. Forma si textura sa unica il fac o planta foarte cautata atat pentru arta peisagera (acolo unde conditiile de clima o permit) cat mai ales ca planta de interior.

Sagotierul japonez (cycas revoluta) are un aspect foarte simetric; coroana are frunze de culoare verde inchis, iar trunchiul are aspect latos si poate atinge 25-30 m inaltime. Planta creste greu, atingand inaltimea maxima in aproape 50 de ani. Pe masura ce se dezvolta pot aparea ramificatii ale trunchiului gros, lucru care il face mai interesant si mai atragator. De asemenea, sagotierul japonez produce la baza radacinii frunze care in timp formeaza un ghem in jurul tulpinii.

Instructiuni de ingrijire Cycas

Amplasare: loc luminos, eventual cateva ore de soare pe zi

Umiditate: isi face rezerva de apa in tulpina, de aceea se uda putin, cand pamantul este uscat

Substrat: turbă neutră + nisip grosier

Înmulţire: prin seminte sau pui

Caracteristici: Creste greu iar pe masura ce dezvolta frunze noi, cele mature de la baza se ingalbenesc si se taie. Este o planta exotica de viata lunga, cu conditia sa nu aiba umiditate in exces.

Detalii ale produsului
Recenzii
Nu sunt comentarii

Meniu

Cod QR

Setari

Creaza un cont gratuit pentru a folosi lista de dorinte.

Autenficare