Vanilla Planifolia - Orhideea de vanilie

Vanilla Planifolia sau orhideea de vanilie - specie botanica apreciata atat ca planta exotica, de catre colectionari, cat si pentru pastaile sale aromate ce prezinta valoare comerciala foarte mare. In prezent, valoarea  pastailor de Vanilla ajunge sa depaseasca valoarea argintului.

Vanilla este o planta cu crestere rapida, epifita sau semi-epifita, cu frunze verzi sau variegate. Lianele ajung la lungimi impresionante, de pana la 60 m si prezinta radacini aeriene ce ajuta planta sa se catere, fixandu-se pe truchiuri de copaci, rocarie sau alte suporturi pe care le intalneste. Pe masura ce planta se dezvolta, lianele se vor ingrosa, astfel incat planta sa isi poata sustine greutatea.

Vanilla Planifolia este o planta fascinanta - singura specie de orhidee (din aprox. 35.000 specii cunoscute) care produce fruct comestibil. In prezent, exista in circulatie si varianta variegata, sub numele de Vanilla Planifolia 'Variegata'.

Planta este considerata imposibil de ucis - singurul pericol este supraudarea, caz in care se reteaza de la baza si se replanteaza, fiind o planta ce inradacineaza usor. 

Afla cum se ingrijeste Vanilla Planifolia in ghidul nostru: Vanilla Planifolia- ingrijire si recomandari de cultura

45,00 RON
cu TVA
Stoc epuizat
Anunta-ma cand revine in stoc:
Lista dorinte
Descriere

Instructiuni de ingrijire Orhideea de Vanilie:

Punctele întunecate de pe tulpină și / sau frunze sunt rezultatul udării excesive. O astfel de planta, udata excesiv, trebuie să fie transplantată imediat. 

Dacă pe frunze apar pete luminoase, inseamna ca planta este amplasata sub lumina directă a soarelui. Este necesar să se asigure umbra de după-amiază. 

Frunzele se usuca și se rasucesc inseamna ca fie are apa insuficienta sau aer prea uscat in interior. Este necesara cresterea cantitatii de apa și creșterea umidității aerului. 

Detalii ale produsului

Fisa tehnica

Gen/Tip
Specialitati
Produse asemanatoare
-

Meniu

Setari

Creaza un cont gratuit pentru a folosi lista de dorinte.

Autentificare