Warczewiczella (ex. Cochleanthes) amazonica × sib

Referinta:
A5-9

Orhideea Warczewiczella (ex. Cochleanthes) se remarca prin frunzele verzi, luminoase, combinata cu florile sale mari, in forma de cochilie, care cel mai frecvent sunt de un alb stralucitor, cu nuanta de lavanda.

Aceasta orhidee creste destul de mare cu frunze care ajung pana la 50 de cm si flori pana la aproximativ 5 cm diametru. Exista doar patru specii de orhidee in acest mic gen, iar acestea sunt native din Mexic, America de Sud, America Centrala si Indiile de Vest.

85,00 RON
cu TVA
Stadiu
  • fara flori (diametru ghiveci 2.5 inch ~ 9 cm)
Disponibil doar pentru comenzi online!
Lista dorinte
Descriere

Instructiuni de ingrijire Orhidee Cochleanthes:

Chiar daca acest gen provine din regiuni calde, plantelor le place o temperatura cuprinsa intre 18°C si 21°C, in timpul zilei. Temperatura in timpul noptii poate sa scada pana la 10°C - 13°C. in plus, aceste plante sunt capabile sa suporte fluctuatii de temperatura insemnate, insa nu tolereaza prea bine temperaturile peste 29°C si sub 0°C.

Cochleanthes prefera o luminozitate scazuta fata de multe alte specii. Se pot aseza la ferestre cu orientare estica pentru a fi expuse la soarele de dimineata si pentru a avea umbra in restul zilei.

Acest gen este iubitor de apa si se recomanda udarea lui din abundenta. Nu este bine ca radacinile lui sa fie lasate sa se usuce. Udarea se poate face la fiecare 2-3 zile sau mai devreme daca se observa uscarea substratului. Nivelul optim al umiditatii este intre 50% si 70%.

In timpul lunilor de vara, fertilizarea se face o data pe saptamana cu dusuri intre fertilizari. In timpul lunilor de iarna, fertilizarea se face o data la doua saptamani cu un dus o data pe luna. Aceasta schema de fertilizare ii ofera plantei suportul necesar pentru a greste rapid in timpul lunilor de primavara si vara.

Mediul de plantare trebuie sa fie unul care retine apa pentru a asigura plantei, umiditatea de care are nevoie intre udari. Substratul trebuie sa aiba o combinatie buna de muschi Sphagnum, scoarta de copac marunta si fibre din coaja de cocos. La fiecare doi ani, orhideea se replanteaza pentru a-i improspata mediul de crestere si pentru a preveni acumularea de fertilizant in exces. Replantarea se face la inceputul primaverii cand da semne de cresteri noi.

Detalii ale produsului
A5-9

Fisa tehnica

Gen/Tip
Zygopetalum Alliance
Flori parfumate
DA
Produse asemanatoare
-

Meniu

Setari

Creaza un cont gratuit pentru a folosi lista de dorinte.

Autentificare