Coelogyne Tiny Hope (speciosa × miniata)

Coelogyne Tiny Hope este un hibrid obtinut prin incrucisarea dintre Coelogyne speciosa si Coelogyne miniata. Florile sunt parfumate.

85,00 RON
cu TVA
Stadiu
  • cu flori/tija (ghiveci 9cm)
Disponibil doar pentru comenzi online!
Lista dorinte
Descriere

Coelogyne glandulosa iubeste lumina puternica dar nu se recomanda mentinerea sa in lumina directa a soarelui.

Temperatura optima in timpul verii este cuprinsa intre 18-20 ° C in timpul zilei si 10-14 ° C noaptea. Iarna, temperatura optima trebuie sa fie 15 ° C ziua si 10 ° C noaptea.

Nivelul optim al umiditatii este de 60% sau mai mult. Un aer prea uscat afecteaza negativ cresterea si dezvoltarea plantei. Aceasta specie este crescuta in ghivece sau cutii de lemn suspendate. Substratul trebuie sa fie aerat, prin urmare, se va folosi scoarta de pin grosiera si feriga uscata, ce poate fi inlocuita cu succes cu fibra de cocos grosiera.

Coelogyne glandulosa reactioneaza negativ la transplantare, asadar aceasta nu se replanteaza decat atunci cand este absolut necesar. Cea mai buna perioada pentru replantare este imediat dupa inflorire, dar nu in perioada de primavara deoarece planta nu va mai inflori dupa aceea.

Udarea se realizeaza frecvent si abundent in perioada de crestere. Apa in exces trebuie sa fie bine drenata din ghiveci deoarece stagnarea ei duce la putrezirea radacinilor si a partii inferioare a plantei. Intre udari, substratul trebuie lasat sa se usuce complet.

In timpul perioadei de cresteri noi, planta trebuie fertilizata la fiecare 3 udari, cu un fertilizant obisnuit, la concentratia indicata de producator. Pentru a stimula inflorirea, Coelogyne glandulosa are nevoie de o perioada de repaus bine definita. Iarna, substratul plantelor trebuie sa fie mai uscat iar fertilizarea inceteaza. Temperatura trebuie sa fie 15 ° C ziua, si 10 ° C noaptea. Udarea se opreste complet sau se inlocuieste cu o simpla pulverizare a substratului o data la 4-5 saptamani. Dupa aparitia de muguri noi, perioada de repaus inceteaza si se reia udarea obisnuita iar temperatura per total va fi crescuta.

Detalii ale produsului

Fisa tehnica

Gen/Tip
Coelogyne
Flori parfumate
DA
Produse asemanatoare
-

Meniu

Setari

Creaza un cont gratuit pentru a folosi lista de dorinte.

Autentificare