Cum se uda plantele din ghivecele inteligente Lechuza

Cum se uda plantele din ghivecele inteligente Lechuza
Iata cateva etape care trebuie urmate in cazul udarii plantelor recent transplantate in ghivece inteligente Lechuza

Pentru o perioada de aproximativ 3 luni, planta se va uda normal, pe deasupra, pana cand radacinile plantei se dezvolta si au crescut in orificiile rezervorului de apa ("etapa de crestere"). 

Pentru a verifica daca radacinile s-au dezvoltat suficient in noul sistem, dupa cateva saptamani puteti umple rezervorul de apa pana la jumatate. 

Daca nivelului apei scade in urmatoarele zile, inseamna ca radacinile au crescut in orificiile rezervorului si puteti incepe sa folositi sistemul Lechuza. Umpleti rezervorul de apa pana la "max." ("faza umeda"), LECHUZA se ocupa acum de plantele dvs. 

Daca totusi nivelul apei nu scade, inseamna ca "etapa de crestere" trebuie prelungita. Se va face un nou test in urmatoarele saptamani, timp in care planta se uda normal, pe deasupra.

Odata depasita "etapa de crestere", rezervorul este umplut la maxim si planta se alimenteaza direct din sistem. Cand nivelul indicatorului arata "min." nu trebuie sa reumpleti rezervorul imediat. Substratul este inca suficient de umed pentru a furniza apa plantei. Aceasta noua etapa se numeste "etapa uscata".

"Etapa uscata" este diferita la fiecare planta si depinde de diversi factori: specia, varietatea plantelor, pozitia plantatorului, umiditatea aerului si a apei, conditiile de temperatura si cerintele substratului. 

Va recomandam o "faza uscata" de 2 - 10 zile, cu exceptia plantelor precum cactusii, unde va sugeram putin mai mult.

Lasa un comentariu
Lasa un raspuns
Te rugam sa te autentifici pentru a posta un comentariu.

Meniu

Setari

Creaza un cont gratuit pentru a folosi lista de dorinte.

Autentificare