Arhiva blogului
Ultimele comentarii
Nu sunt comentarii
Cautare blog
Categoriile blogului

Ingrijirea orhideelor in ghivece inteligente Lechuza

Ingrijirea orhideelor in ghivece inteligente Lechuza

Cele mai multe orhidee pe care le puteți cumpăra dintr-un magazin sunt epifite. În habitatul lor natural, le-ați găsi de obicei pe copacii din pădurea tropicală. Acestea includ genurile Phalaenopsis, Cattleya, Oncidium, Dendrobium și Miltonia. Este simplu de a trage concluzii legat de ce are nevoie o astfel de orhidee, considerând mediul natural al acesteia. Nu le place solul, umiditatea stagnantă sau fertilizantul in exces.

Când replantati o orhidee, inlaturati complet resturile de pe rădăcini, astfel încât acestea să poată respira liber în substrat. LECHUZA-PON contine piatră ponce, zeoliți, lavă și îngrășământ. Acesta asigură o circulație optimă a aerului în jurul rădăcinilor și stochează apă și nutrienți!Orhideelor le place lumina
Cu toate acestea, nu toate pot avea lumina directă a soarelui. Asezate la o fereastră orientată spre est sau spre vest, ar fi ideal.

Prea multa apa poate dauna!

Orhideele sunt predispuse la putrezirea rădăcinilor. Fiind originare din pădurile tropicale, majoritatea orhideelor ​​iubesc umiditatea ridicată a aerului, dar nu pot suporta umezeală stagnantă lângă rădăcinile lor.

Fertilizant

Datorită îngrășămintelor pe termen lung conținute în LECHUZA-PON, nu aveți nevoie să vă fertilizați planta timp de până la un an. După aceea se poate adăuga un îngrășământ standard în apă.

Sfaturi de la experti

Am cerut expertului nostru LECHUZA câteva sfaturi profesionale privind îngrijirea orhideelor: LECHUZA este un sistem care simplifică udarea.

Cum funcționează: Se toarnă apa direct în sistemul de alimentare cu apă. Umpleți rezervorul de apă pe jumătate sau complet, în funcție de mărimea și nevoia de apa a orhideei. Apa din rezervor este transportată până la rădăcini prin fitilul datorită capilarității PON și evaporării. Când apa este complet consumată, păstrați o fază uscată de până la o săptămână. PON stochează apa și o furnizează instalației în acest timp. În cazul în care frunzele orhideei devin îndoite între timp, completați rezervorul de apă.

Apa

Mai puțin este mai mult! Cu sprijinul sistemului de sub-irigare LECHUZA, rădăcinile se aprovizionează fără a rămâne în apă. Expertul nostru sugerează sa se pulverizeze frunzele orhideelor. Aceasta imita habitatul lor natural și creează un nivel de umiditate confortabil în aerul din jurul plantei tropicale. 

Locatia

Dacă doriți să plasați orhideea în lumina directă a soarelui, o puteți aclimatiza încet. Cele mai multe orhidee sunt crescute în sere și abia expuse la lumina soarelui, ceea ce înseamnă că trebuie să se obișnuiască cu lumina directă a soarelui încet, pentru a evita arsurile. Plasați orhideea într-un loc însorit numai după ce a petrecut ceva timp într-o zona cu semiumbra - așa veți evita riscul de deteriorare.

Fertilizant

Ca orice planta, orhideele au nevoie de nutrienti pentru a creste. Insa ele pot deveni foarte usor suprafertilizate. Îngrășământul LECHUZA are un avantaj, si anume să ofere plantei substanțele nutritive atat cat are nevoie. Astfel, vă asigurați că nu vă suprafertilizati orhideea sau că ardeți frunzele și rădăcinile.

Orhideea pierde florile?

Este normal ca orhideele să renunțe la un moment dat la flori. Acest lucru nu are nimic de-a face cu capacitatea de a avea grijă de plante. Când orhidea și-a pierdut toate florile, ar trebui să tăiați tija, înainte ca aceasta să devină galbenă. Aveți două posibilități:

(1) Calea rapidă: Scurtați aproximativ jumătate de centimetru deasupra celui de-al doilea mugur sau celui de-al treilea, ceea ce va duce la creșterea rapidă a unui nou germinat.

(2) Calea grădinarului: Dați plantei timp pentru a se recupera prin tăierea tijei la o jumătate de centimetru deasupra primului mugur latent - mugurul va evolua într-un nou germinat.

Dacă utilizați cea de-a doua metodă, va dura mai mult timp pentru a crește o nouă floare (până la o jumătate de an), dar orhideea vă va mulțumi cu culori mai luminoase și cu o floare mai puternică.

Instrucțiuni de plantare in ghiveci Lechuza, pas cu pas

Ghivecele inteligente Lechuza sunt dimensiunea perfectă pentru orhideele tinere.

Găsiți substratul LECHUZA-PON situat într-o pungă din interiorul garniturii plantei. Umpleți garnitura plantei cu PON, lăsând spațiu pentru manuchiul de rădăcini. Eliberați manuchiul de rădăcini cu atenție și complet din orice lemn sau coajă.

Tăiați porțiunile vechi / putrezite ale rădăcinilor. Așezați planta cu manuchiul de rădăcini pe stratul de substrat. Umpleți complet linerul de plantat cu substratul LECHUZA-PON. Dacă este posibil, puneți și rădăcinile de aer în interiorul plantatorului. Prin atingerea ușoară pe planta vă puteți asigura că rădăcinile orhideelor ​​sunt înconjurate de granule. Apăsați ușor granulatul cu degetele, astfel încât orhideea să aibă o fundație stabilă în interiorul plantatorului. Gata!

Articol preluat de pe siteul oficial Lechuza.us

Produse asemanatoare
Lasa un comentariu
Lasa un raspuns
Te rugam sa te autentifici pentru a posta un comentariu.

Meniu

Cod QR

Setari

Distribuie

Creaza un cont gratuit pentru a folosi lista de dorinte.

Autenficare