Arhiva blogului
Ultimele comentarii
Nu sunt comentarii
Cautare blog
Categoriile blogului

Orhideea Dendrobium Nobile - instructiuni de ingrijire si caracteristici

Orhideea Dendrobium Nobile - instructiuni de ingrijire si caracteristici

Numele acestei plante, orhidee Dendrobium nobil, se referă la felul în care crește în sălbăticie: preferabil pe copaci, dar uneori și pe pietre.

Dendron este greacă pentru "copac" și "bios" înseamnă viață. Orhideea Dendrobium Nobil provine din Asia de Sud-Est, regiunea Himalaya, Malaezia, China de Sud și Japonia.

Dendrobium Nobil se diferențiază de celelalte specii de orhidee prin clusterul de flori care se formează în fața axilului fiecărei frunze. Acest mod neobișnuit de înflorire pe tulpină oferta acestei orhidee o durată de viață de cel puțin 8 săptămâni.

Florile parfumate sunt de cinci până la opt centimetri. Culoarea variază de la albul complet până la galben și portocaliu până la roșu și purpuriu și combinații ale acestor culori.

Îngrijire si caracteristici

  • Aceasta orhidee poate tolera lumină, dar nu o așezați în soare direct.
  • Asigurați-vă că există un mediu rece și bine ventilat între 15 și 20 ° C.
  • Ca și alte orhidee, orhideea Dendrobium Nobile nu ar trebui să fie udata prea mult.  Se adauga apa numai când solul este aproape uscat, o dată la fiecare 5-7 zile este suficient.
  • Este, de asemenea, o idee bună să scufundati planta o data pe luna.
  • Dendrobium Nobile începe ciclul de înflorire în primăvară. Din acel moment, este important să acordam o atentie deosebita la cresterea plantei. Acest lucru necesită umiditate bună, udare regulată, un pic de fertilizant și plasarea plantei într-un loc luminat și cald.
  • Când tulpina de flori va încetat să mai înflorească, florile vor cădea de la sine. Așezați planta într-un loc luminos cu temperatura între 10 și 15 ° C în timpul iernii. Continuați să udați planta în mod normal în această perioadă - nu olăsați să se usuce.
  • Dendrobium Nobilé nu se descurcă bine într-un ghiveci care este prea mare și poate rămâne chiar în același ghiveci timp de 2 până la 3 ani.
  • În vasele mai mici, amestecul de pamant (scoarța) se va usca mai rapid, astfel încât rădăcinile sunt mai susceptibile de a rămâne intacte. Replantarea este, prin urmare, necesara numai atunci când planta nu mai incape in ghiveci.
Lasa un comentariu
Lasa un raspuns
Te rugam sa te autentifici pentru a posta un comentariu.

Meniu

Cod QR

Setari

Creaza un cont gratuit pentru a folosi lista de dorinte.

Autenficare