Arhiva blogului
Ultimele comentarii
Nu sunt comentarii
Cautare blog
Categoriile blogului

Orhidee Vanda - caracteristici si instructiuni de ingrijire

Orhidee Vanda - caracteristici si instructiuni de ingrijire

Orhideea Vanda este o orhidee larg răspândită în natură, din India și din Sri Lanka până în Australia de Nord. Vanda creste si infloreste pe copaci. Rădăcinile atârnă în aer sau sunt înfășurate în jurul copacului.

Vanda a fost descoperită în 1613 de către Alvin Semedo, care a numit-o "tiao hua" sau "plantă aeriană". Rădăcinile aeriene acționează ca bureți și pot absorbi rapid o mare cantitate de umiditate. Aceste rădăcini asigură, de asemenea, că planta rămâne ferm ancorată copacului pe care crește. Prin urmare, planta nu are nevoie de pământ.Solul dăunător provoacă putrezirea rădăcinilor.

Vanda sunt orhidee rare și pot fi cumpărate de la putine florarii. Ele sunt disponibile pe tot parcursul anului în varietăți cu flori mici și cu flori mari. Florile variază de la portocaliu mic la albastru / roz gigantic.

Vanda este orhideea cu cea mai atrăgătoare gamă de culori.

Îngrijire după cumpărare 

  • Vanda crește cel mai bine într-un loc luminos, într-o vază de sticlă sau agatata pe perete.
  • Planta are nevoie de cât mai multă lumină, dar nu are lumină directă în timpul verii.
  • Temperatura optimă este de 17 până la 28 ° C.
  • Înflorirea durează în medie între șase și opt săptămâni.
  • Fiind o "instalație aeriană", Vanda nu are nevoie în mod constant de apă. Umpleți vasul cu apă caldă de două ori pe săptămână și goliți-l din nou după o jumătate de oră.
  • Între martie și septembrie este o idee bună să adăugați fertilizat în apă o dată la două săptămâni.
Îngrijire după înflorire
După uscarea florii, tăiați complet ramura veche. Dacă există suficientă lumină, Vanda se poate relua în șase luni de la ultima înflorire. Noua floare va apărea între frunzele de deasupra ramurii vechi.
Vara, Vanda poate fi plasată în grădină la umbra, unde nu va avea nevoie de nici un fel de îngrijire. Cu toate acestea, temperatura exterioară trebuie să rămână peste 8 ° C.
Planta poate fi apoi agățată într-un copac fără vază, de exemplu. Planta nu trebuie pulverizată în mod regulat pe o perioadă lungă de timp uscată și însorită.
Lasa un comentariu
Lasa un raspuns
Te rugam sa te autentifici pentru a posta un comentariu.

Meniu

Cod QR

Setari

Creaza un cont gratuit pentru a folosi lista de dorinte.

Autenficare