Arhiva blogului
Categoriile blogului
Ultimele comentarii
Nu sunt comentarii
Cautare blog

Orhidee Paphiopedilum - caracteristici si instructiuni de ingrijire

Orhidee Paphiopedilum - caracteristici si instructiuni de ingrijire

Speciile botanice de orhidee Paphiopedilum se găsesc în junglele din Orientul Indepărtat și Indonezia. Ele cresc în principal în stratul de humus din junglă și uneori pe pietre. Rareori se găsesc în copaci. Paphiopedilul este, de asemenea, numit "Papucul doamnei" sau "Orhidee papuc". Acest gen include între șaizeci și optzeci de specii.

Buza în formă de încălțăminte servește ca o capcană de insecte. Insectele zburătoare sunt ademenite cu mirosul și promisiunea nectarului în floare. Ele pot ieși doar printr-o deschidere îngustă prin care trec pistilul și staminele și primesc polenul pe corpul lor. La floarea următoare, polenul se termină pe pistil.

Hibrizii americani sunt disponibili din octombrie până în martie. Hibriizii cu mai multe flori sunt disponibili pe tot parcursul anului.Hibrizii americani au o floare mare. Ceilalti hibirizi au florile mici, adesea două până la patru flori pe ramură. Hibrizii americani vin în culori, variind de la galben la roșu, adesea cu un marcaj pe sepalul dorsal. Ceilalti variază de la galben la roșcat. 

Îngrijire

  • Orhideele Paphiopedilum sunt plante de umbra. Nu le puneți niciodată în plin soare. Prea mult soare va duce la frunze palide sau arse.
  • Temperatura în timpul zilei trebuie să fie între 20 și 24 ° C. Pentru speciile cu frunze verzi, temperatura în timpul zilei trebuie să fie între 17 și 22 ° C. Florile rezista timp de șase până la zece săptămâni.
  • Apă o dată pe săptămână, puțin mai vară. Asigurați-vă că nu rămâne apă în partea inferioară a vasului exterior. De preferat să se scufunde în apă de ploaie timp de aproximativ zece minute.
  • Paphiopedilumurile au nevoie de foarte puțin fertilizant. Fertilizeaza orhidea o dată la fiecare două până la trei săptămâni, dar folosesc doar jumătate din cantitatea de fertilizant specificată pe sticlă.
  • Această orhidee este ușor de cultivat în camera de zi. Nu așezați planta în lumina directă a soarelui.
  • Noapte rece (12 până la 15 ° C) primăvară încurajează formarea de muguri. Fiecare ramură produce flori doar o dată și apoi moare. Tăiați ramura veche cât mai profundă.

Dacă planta devine prea mare, ea poate fi ușor împărțită în două sau trei plante. Planta nu-i place un vas care este prea mare.  Schimbarea solului orhideei o dată la trei până la patru ani este suficientă. Datorită faptului că o temperatură pe timp de noapte ușor mai mică încurajează formarea de muguri, majoritatea plantelor înfloresc în mijlocul iernii.

Paphiopedilul este o plantă cu creștere lentă - este nevoie de aproximativ trei ani înainte ca planta să fie suficient matură pentru a înflori . Cu cat mai multi lăstari planta produce, cu atât mai mare este șansa ca planta va înflori cu mai multe flori.


Lasa un comentariu
Lasa un raspuns
Te rugam sa te autentifici pentru a posta un comentariu.

Meniu

Setari

Creaza un cont gratuit pentru a folosi lista de dorinte.

Autentificare